10.9.07

Muzica si Arhitectura

Meseria de arhitect este una foarte dubioasa.Asta am inceput sa cred dupa 6 saptamani de practica dintre care 4 intr-un birou de arhitectura. A concepe, a aranja, a aproba, a clarifica, a alerga, a negocia si a astepta sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stapanesti ca arhitect.
Trebuie sa evoluezi, sa te informezi si sa lucrezi... repede si eficient. Clientii stau la coada, proiecte peste proiecte, stress si agitatie. Cafea, curent si muzica. Pentru unii linistea e cea mai frumoasa melodie, pentru altii muzica este esentiala, fara un zgomot pe fundal ei ar inebunii.Genu de oameni melomani, indragostiti de muzica. Uneori muzica te impulsioneaza, te inspira si te ambitioneaza... cand lucrezi la un proiect. Asculti sunete, vibratii care transforma spatiul in ceva nou, modifica atmosfera, creste sau scade tensiunea, te deprima sau te invioreaza. Efectele muzicii asupra corpului sunt diferite de la o persoana la alta.Muzica e un drog cu efecte multiple.

Eu nu traiesc fara muzica. Proiectele apar din note muzicale, din sunete inalte, sunte joase, sunete de fundal si voci obscure...din dragoste pentru forme, lumini si atmosfera.
Artisti care m-au influentat pe parcursul anului 1 de facultate au fost:


BENT

In momente de agitatie, cand totul merge prost, cheful te paraseste dar proiectul te asteapta. Simiti ca te darami, nu mai ai putere dar trebe sa te grabesti. Adrenalina te face sa-ti pierzi mintile, te cuprinde frica, criza de timp si nebunia. Incepi sa gresesti din prostie si din neatenite. Atunci e momentul pentru Bent... te calmeaza si te aduce cu picioarele pe pamant. Te face sa te indragostesti, iti aminteste ca ai ales arhitectura pentru ca ti-a placut, te obsedeaza. Te-ai echilibrat, ai pornit cu forte noi, nu mai simit nici un stress, esti concentrat asupra muncii. Incepi sa-ti iubesti proiectul.

Krueder and Dorfmeister

Sti ce trebuie sa faci, esti superior celorlalti, esti chill, n-ai nici un stress. Iti place ce-ti iese, dai rezultate bune, ai castigat competitia. Krueder and Dorfmeister e rasplata, premiul cel mare... datorita lor ai reusit sa ajungi unde ti-ai dorit. Ei te admira iti sufla in ceafa, vibratii si energie constructiva.


Blue States

Fara inspiratie si putere. Cand esti in impas, in lipsa de creativitate... Blue States te bombardeaza cu energie, iti culege bucatile pierdute, te reasambleaza, esti robotul lor iar ei sunt mecanicii. Ti-ai revenit, esti uns la incheieturi si la suflet... functionezi perfect, esti gata de munca. Go on and destry yourself, they will pick you up.

Bonobo
Ai conceptul, ai ideea, ai toata informatia necesara. Acum trebe sa te concentrezi, sa le legi pe toate. Combinatia e complicata, iti vine greu sa le gasesti corect. Ai nevoie de lipici. Bonobo iti sare in ajutor. Totul se leaga, totul e clar, e simplu si logic. Fara complicatii dai un rezultat simplu,curat si in acelas timp special.

Blockhead

The Art Of Walking. Invata, inventeaza, concepe vino cu inovatii dar nu uita ca nu-i nimic nou sub soare. Suntem prea mici ca sa ne credem speciali. Blockhead iti spune ca tot ce-i vechi e bun. Nu uita trecutul, traiesti in prezent dar nu te lasa speriat de viitor. Combina ce a fost cu ce este si cu ce va urma. Gandeste cu 10 pasi inainte.
Ugress
O dai in SF. Nu te mai concentrezi. Ai inebunit. Nu-i nimic, sunt altii mai nebuni ca tine. Ugress ti-o dovedeste. Ai rabdare cu ei pentru ca nu-i intelegi, daca esti pe aceeasi lungime de unda te vor satisace pe deplin. They are your crazy friends.


Mr. Scruff
No Stress-No Paranoia Just Food. Dupa zile de munca, zile de oboseala si zile de post, Mr. Scruff iti mai aminteste de mancare. Mancarea e buna, e sanatoasa, e bine sa mananci la timp, e bine sa mananci consistent. Energia vine din apa si mancare. Eat and go back to work!


Lemon Jelly

Chill Down, esti satisfacut pe deplin. Ai rezolvat totul ce era de rezolvat, n-ai nici o grije, te simti perfect. Ai atata timp liber incat incepi sa-ti descoperi partea creativa. Vezi culori, inspiri natura, devi un vizionar. Ai impresia ca acolo e bine, nicaieri nu-i mai bine ca acolo. Esti vesel, esti linistit, totul devine utopic. Fly Away


Zero 7

Esti indragostit de ceea ce faci, de cei care te inconjoara, de cineva sau ceva in special... Zero 7 iti amplifica senimentele, e ca un Booster.Benzina pentru inima. Impulsuri pozitive, vibratie si spiritualitate. LOVE LOVE LOVE
Propellerheads

Bang On. Fuck the rest. Esti egoist, stii ce vrei, stii ce trbuie sa faci ca sa castigi. Totul e o cursa, o batalie pentru vaita si moarte. Incearca sa te ti sus. Esti tare! Reusesti daca o ti cu capu prin perete, ca un berbec. In jungla doar cei puternici au succes. Tu esti unul din eie! Keep it simple. Fii modest, nu-ti da cu pumnii in piept pentru ca te doare.
NJOY THE SOUND OF LIFE

Niciun comentariu: