20.8.07

Narghilea

Dupa discutii indelungate, purtate aseara la o carafa sau ba nu, la doua carafe de vin...am ajuns la concluzia ca narghileaua e de 10 ori mai daunatoare de cat un pachet de carpati. Daca fumezi o narghilea iti imbacseshti plamanii mai eficient deoarece aerul cald format prin arderea carbunilor care ulterior se amesteca cu apa din dispozitivul de jos care la randul ei apa si aerul cald urca in aburi pe teava flexibila prin propulsie pulmonala aterizeaza direct in organism...si asa vai vai...te ameteste narghileaua sau iti provoaca somnolente.
Procesul tehnologic prin care scoatem fum ca locomotivele sper ca l-ati inteles. Sa trecem mai departe...
A fuma narghilea constituie o placere, mai putin micile miscari pe care trebuie sa le practici pentru a mentine narghileaua aprinsa... de exemplu rotirea carbunilor, scuturarea scrumului de pe sita si manevrarea furtunului elestic. Din toate acestea furtunul, dupa parerea mea, este cel mai deranjant lucru, deoarece datorita lui in unele situatii ai posibilitatea sa cureti o masa intreaga de sticle si pahare, iti sta in drum in momentele de ameteala toatala, se imbarliga printre picioare; picioarele mesei cat si picioarele tale si se desfileteaza in cele mai nepotrivite momente.
Toate acestea m-au determinat sa sar agale in cale cu o solutie inovatoare.
O narghilea cu- carbuni inchisi intr-o capsula astfel incat arderea sa dureze mai mult
-aparat de racire pentru suportul de apa
-un furtun dintr-un material pseudoelastic care sta la jumatatea distantei dintre filet si pipa, avand contact cu solul
-o pipa ergonomica, dimensionata pentru orice forma de mana, tratata la suprafata cu un lac special care sa asigure aderenta pentru o manevrabilitate cat mai eficienta

Toate acestea combinate => Narghilea de vis!!!

12 comentarii:

Dragos Farmazon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Cred ca un gand mai bun este uramtorul: cum mama naibii sa ma las de fumat? eu unul... aici am ajuns, dupa 7 ani, dupa mai multe pachete de tigari pe zi in anumite perioade, dupa ce am trecut prin fazele... "fumez de-astea ca sunt mai putin nocive" sau "fumez cu nu stiu ce filtru suplimentar care opreste din nicotina"...
Nu ca fac pe lupul moralist... nu ca am reusit inca sa renunt la tigari... nu ca am devenit vreun anti-tutun convins... dar...
e un punct de vedere:P
Fumatorul perfect este... un nefumator :D

Aaaa... si...
p.s.: Bun venit in blogosfera ;)

Anonim spunea...

te contrazic la acest articol :)...narghileaua e mult mai putin nociva decat fumatul...mai intereseaza-te si u...kt despre noua ta narghilea:D...e chiar interesant:)

Anonim spunea...

BUna...
cred ca fumul de narghilea este daunator(mai mult sau mai putin fata de cel de tigara)datorita densitatii pe care o capata prin procesul de filtrare cu apa (care uneori are si gheata), este si mai umed iar umezeala din cate stiu nu e buna pentru plaman...

Anonim spunea...

Fumatul de narghilea are 0 gudron si o cantitae mica de nicotina deoarece amestecul se face cu putin tutn si multe fructe pentru arome.Este sigur mult mai putin nociva decat tigara.Fumul care ajunge in palamni nu este umed, este fumm.......si apa ajuta la filtrare...deci intai informati-va....sunt multe site-uri.....

Anonim spunea...

umiditatea din fum se condenseaza in apa rece ,n-ati fost atenti la fizica......
din pacate la noi nu se gasesc arome ca lumea :Fantasia, Fumari, Starbuzz,
Al Amir, Al Ouns,Al Fakher,Arabica, Layalina, numai cele de la Nakhla care sunt mediocre.
Intrucit in narghilea nu este ardere efectiva este mult mai putin daunatoare.Caldura scoate aroma din melasa,tutunul are rol de suport, si este fiert , avind nicotina 0.01%.exista si cu suport din frunze trestie de zahar

Anonim spunea...

Numai ca sa va dati seama cat de putin nociva e narghileaua verificati culoarea apei dupa ce fumati si veti vedea ca se schimba putin de tot.

Anonim spunea...

Narghileaua este de 100 de ori mai putin daunatoare decat tutunul. Sa va documentati mai mult decat primul rezultat la un search pe google. Tutunul din narghilea este pur, partial spalat (Nakhla) si amestecat cu arome in proportie de 50%.
Cautati cate si cate se adauga in tigara.

Anonim spunea...

http://www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-6077744-studiu-narghileaua-mai-periculoasa-decat-tigarile.htm

Anonim spunea...

Ala care ne sugerai sa ne uitam la apa sa vedem ce culoare are ia tu fain frumos o batista pune-o la gura trage din tigara ( o tigara intreaga) si dupa aceea pune alta bastista si trage din narghilea si dupa aceea pune una langa alta. Articolul de la hotnewa a fost facut la presiunea firmelor de tigari.

http://www.al-waha.eu/cat_de_nociva_este_narghileaua.html

Anonim spunea...

cred ca ar treui sa te mai documentezi un pik in legatura cu narghileaua....nu e daunatoare daca folosesti tutun original (iran) apa e foarte rece iar carbunii sa nu fie luati din mina:D:D:D ....tutunul de narghilea nu provoaca cancer de plamani... trebuie sa te gandesti de la cine provine si iti vei da seama ca nu e daunatoare... atat ca e un pik incomoda cand sunt multe persoane.

Anonim spunea...

Fumatul de narghilea poate avea consecinte mai grave pentru fumatori decat tigarile traditionale, se arata intr-un studiu efectuat de Departamentul Sanatatii si Centrul de Control si Cercetare privind consumul de tutun, citata de BBC. Studiul arata ca fumatul de narghilea poate determina o crestere a nivelului de monoxid de carbon din sange, fapt ce poate provoca leziuni cerebrale sau pierderea cunostintei.

Cercetatorii au determinat ca o "sesiune" de fumat narghilea poate duce la o crestere a nivelul de monoxid de carbon din sange de cel putin patru sau cinci ori mai mare fata decat in cazul in care se fumeaza o tigara normala.

Departamanetul Sanatatii a declarat ca este greu de determinat cat monoxid de carbon este produs de o singura tigara din cauza diferentelor de inhalare a fumatorilor, dar prin masurarea concentratiei gazului din aerul expirat s-a observat ca, in cazul unui non-fumator, tutunul de la o tigara afecteaza aproximativ 1% din sange, in cel al unui fumator ocazional, 2-4%, iar in cel al unui fumator permanent, 5-7%.

Cercetatorii au aratat apoi ca fumatorii de narghilea au in sange o concentratie de monoxid de carbon de 8-12%, informeaza sursa citata.

Cei care s-au ocupat de efectuarea studiului s-au aratat surprinsi de rezultate, mai ales in conditiile in care multe majoritatea persoanelor nu privesc narghileaua ca "fumat", ci, dimpotriva, privesc narghileaua ca fiind o alternativa sanatoasa la consumul de tigari.

Studiul a concluzionat ca, in cele mai rele circumstante, fumatul de narghilea poate fi de 400 - 450 de ori mai periculoasa decat o tigara.